Skip to main content

9 almindelige CV-fejl

9 almindelige CV-fejl

Dit CV skal fuldstændigt som din ansøgning, sælge dine kompetencer ind til arbejdsgiveren. Målet er at virke tilstrækkelig interessant til at blive kaldt til samtale. Men skal det lykkes kræves det, at du undviger nogle almindelige fejl, når du skriver dit CV:

Udseende tæller
Et CV med stavefejl, printet på billigt papir med kaffepletter giver ikke et godt førstehåndsindtryk. Korrekturlæs og lad også nogle venner gennemlæse teksten. Stave- og tastefejl kan sende dit CV i papirkurven hurtigere end du aner.

Lyv ikke
Selv om det er tillokkende at skjule arbejdsløshed, hurtige jobskift eller andre huller ved at ændre datoen for din ansættelsestid – så lad vær. Opdages dine løgne er det tak og farvel.

Snak ikke kun om dine arbejdsopgaver!
List ikke alle dine job med en langtrukken beskrivelse af pligter og ansvar. Vis i stedet hvad din rolle indeholdte, og hvordan du udførte den på bedste vis. Spørg dig selv hvilke problemer og udfordringer du stødte ind i, og hvordan du løste dem. Vær resultatorienteret og vis hvordan virksomheden fik fordel af din indsats.

For lang eller for kort
Ofte hører man, at et CV højst skal fylde en side, men frem for alt handler det om at medtage væsentlige erfaringer. Du skal ikke udelade vigtige erfaringer bare på grund af pladsmangel, men heller ikke fylde ud med uvæsentlige informationer.

Gamle erfaringer
Rekruttører er først og fremmest interesserede i dine nyeste erfaringer. Har du arbejdet i 20 år, behøver du ikke liste alle dine job siden du afsluttede studierne. 10-15 år tilbage i tiden rækker. Dit CV er ikke en selvbiografi.

Send ikke dit CV til alle job du ser
Bliv ikke desperat og søg alle job du ser. Er du slet ikke kvalificeret til et job, bør du spare både din og virksomhedens tid ved at sende din ansøgning til et job, som i hvert fald ligger i nærheden af dine kompetencer.

Irrelevant information
Irrelevant information om dine fritidsinteresser bør ikke med i et CV. Skriv kun de fritidsinteresser som har med jobbet at gøre. Søger du job som lærer i billedkunst kan det f.eks. være en god idé at skrive, at dine fritidsinteresser er kunst og portrætmaling.

Brug nøgleord
Når du registrerer dit CV på Monster (eller andre sites) er det vigtigt, at du gør brug af nøgleord. Tips til nøgleord kan du finde når du læser jobannoncer og arbejdsbeskrivelser, som interesserer dig. Inkluder gode ord herfra i dit CV.

Omvendt kronologisk orden
Brug omvendt kronologisk orden når du lister dine job og dine uddannelser, så din udvikling ses tydeligt. Hvis du er nyuddannet kan du sætte din uddannelse før dine erfaringer.

Malin Selin, Monster Worldwide Scandinavia


Back to top