Skip to main content

CV & brev 5 tips

CV & brev 5 tips

At have kundskab i hvordan man skriver et godt og slagkraftigt CV er virkelig en kunst. Der findes mange detaljer som skal tænkes over og det er ikke bare indholdet som er vigtigt – udformningen spiller også en stor rolle. Så hvordan skal du gebærde dig for at komme til den eftertragtede samtale? Monster hjælper dig med tips, idéer og råd til dit CV:

1. Hvordan ser et godt CV-design ud?
Når det gælder udformning af CV, bliver man som oftest opfordret til at være så forsigtig som muligt når man vælger design og udseende. Et for ekstremt design kan distrahere arbejdsgiveren fra indholdet af CV’et og resultere i at det ganske enkelt ikke bliver læst. Dette betyder dog ikke at dit CV skal være for konservativt og ”rent”, du kan oprette et CV med lidt af hvert. Eftersom en arbejdsgiver blot bruger ca. 20-30 sekunder på at skimme dit CV, må det være struktureret og enkelt at læse.

2. Skræddersy mit CV?
Det er ikke ualmindeligt at man som aktivt jobsøgende kan finde op til 20 forskellige jobs som man vil søge. Det kan lyde som utroligt tidskrævende, men det er meget vigtigt at du skræddersyr din ansøgning for hvert job du søger. Gør du det, øger du dine chancer for at komme til samtale dramatisk. Følgende dele af dit CV bør tilpasses for at møde ansøgningens krav.

3. Sådan undgår du de klassiske CV fejl
Det er meget nemt at komme til at lave diverse småfejl når man skriver sit CV. Samtidigt er det meget svært at rette disse fejl når man først har sendt det som det er. Derfor er det vigtigt at sørge for at undgå sådanne ”simple” fejl. Her er nogle gængse faldgrubber og tips til hvordan du kan undgå dem.

4. Hvordan kan jeg holde mit CV opdateret?
Hvor ofte har du ikke siddet og forsøgt at sætte et CV sammen og er stødt på problemet med at huske alle detaljerne fra tidligere erhvervserfaring? Ikke bare dato og år kan være vanskellige at huske men også diverse projekter, kurser og opgaver du har gennemført forsvinder let fra hukkomelsen. Selvfølgelig har du måske ikke lyst til at re-designe dit CV for at kunne få alle successerne i din karriere med. Men at tilføje et punkt eller to når du synes at du har udrettet noget nævneværdigt, er en nem måde at bevare vigtig information på.

5. Det første indtryk er vigtigt
Vidste du, at arbejdsgiverne dagligt søger i vores database? Forestil dig, at du er personalekonsulent og ser en række CV’er igennem. Da er førsteindtrykket vigtigt for at et CV skal skænkes mere end nogle sekunders hurtig gennemgang. Det er godt at have nogen som ser dit CV igennem inden du sender det. Her er nogle spørgsmål som I begge skal stille når I læser dit CV.


Back to top