Skip to main content

Det gode CV

Det gode CV

Du kender måske situationen - Du har været inde på Monster og fundet JOBBET. Straks tænker du: Hvordan præsenterer jeg mig bedst muligt overfor den kommende arbejdsgiver?

Arbejdsgiveren vælger dem, der skal til samtale på baggrund af ansøgningen og CV'et. Brug dit CV til at vise, hvad virksomheden køber, hvis de ansætter dig. Fortæl hvilke redskaber du har - i form af erfaringer, fag, efteruddannelse, o.s.v. - som sætter dig i stand til at løse de opgaver, der ligger i stillingen.

Du kan med fordel illustrere din erhvervserfaring med A-O-R-modellen i dit CV. For hvert job du nævner i dit CV, kan du beskrive dine kompetencer, ved at fortælle:
* Hvad du har haft Ansvar for,
* hvilke Opgaver, du har varetaget og
* hvilke Resultater du har opnået i jobbet.

Er du nyuddannet, skal du selvfølgelig sælge de kvalifikationer du har fået på din uddannelse. Det kan du illustrere ved at beskrive de fag, projekter eller andre forhold, som gør dig i stand til at løse de opgaver, der ligger i det job som du nu søger.

Når du har skrevet dit CV er det en god idé at lade det ligge lidt og så senere kigge på det med virksomhedens briller. Stil dig selv spørgsmålet:
Har jeg nu fået alle de kvalifikationer frem i CV'et, som er relevante i forhold til det virksomheden efterspørger?

Af: Søren Kreilgaard, CA- økonomernes karriererådgivning

 


Back to top