Skip to main content

Du vælger din fremtid!

Du vælger din fremtid!
Form to

 

Vågner du hver morgen og synes at det føles tungt at have en hel arbejdsuge foran sig? Ønsker du at du havde andre arbejdsopgaver at tage fat i? Så er det måske på tide at du begynder at tænke på at skifte arbejde? Uanset om du er ude efter at klatre opad på karrierestigen eller måske vil have en helt ny karriere findes der en del ting at tænke på. Du bør prøve at faststille hvor du befinder dig i din karriere lige nu. Er du tilfreds med hvad du har udført, og hvor vil du være om fem år? Tag hjælp af din omgivelse eller hvorfor ikke tale med en karrierecoach om dine fremtidsplaner. Ofte falder en del brikker på plads når man får lov til at ventilere sine tanker med andre.
Sørg for at du vælger det rette tilfælde at skifte job. At for eksempel sige op lige før en kommende bonus er måske ikke det bedste karrierevalg. Hvis du arbejder i en branche, der har det tungt lige nu, er det måske heller ikke tilfælde at se sig om efter et nyt job. Selvfølgelig er det sådan at jo bedre arbejdsmarkedet har det, desto flere arbejdstilfælde findes der.
Skal man skifte job i de tunge tider vi har lige nu, kan det være godt at se på arbejdsmarkedet og se hvilke job og stillinger der faktisk findes ude på markedet. På trods af lavkonjunktur og hårde tider findes der næsten altid brancher hvor der er stor efterspørgsel efter personale. Tekniker, sælgere og uddannede håndværkere er for eksempel tre kategorier, der mangler kompetence. Også ingeniører og chauffører er der høj efterspørgsel på lige nu.
Vil du starte på et helt nyt kapitel i dit erhvervsliv kan det være en god idé at tænke over hvilke erhverv der kan blive mangel af i fremtiden. Der forudsiges at læger og andre erhverv indenfor sygeplejen stadig vil være fremtidserhverv, men der vil sikkert også være mange job indenfor computerbranchen i fremtiden. Selvfølgelig skal man ikke stole blindt på fremtidsudsigter, man ved aldrig hvordan markedet vil se ud, men det kan være en fingervisning.
Uddannelse vurderes højt i dagens samfund, så du skal måske gå et kursus for at komme dertil du vil i din karriere? I dag findes der f.eks. mange voksenuddannelser som du kan læse for at forbedre din kompetence. Hvorfor ikke tage et aftenkursus eller et distancekursus?
Tænk på at du tilbringer en større del af dit voksne liv på arbejdet. At have et arbejde der føles meningsfuld og interessant, givende og udviklende er utrolig vigtig for dit personlige velbefindende.
Kilde: DN og Monster.co.uk

Back to top