Skip to main content

Hvilke er netop mine sælgende kvaliteter?

Hvilke er netop mine sælgende kvaliteter?
Når en virksomhed beslutter hvordan den skal sælge sit produkt til forbrugere fokuserer de på de kvaliteter som gør netop deres produkt specielt. Det kan være en lille detalje som gør at netop det produkt skiller sig ud fra mængden og gør den unik. Præcis den samme princip skal du have i tankerne når du søger et nyt job. Forsøg at fokusere på hvad der gør netop dig speciel og unik. På dagens arbejdsmarked gælder det om at du tilfører den lille smule ekstra til dit CV som gør at lige netop du profilerer dig som en egnet kandidat. Hvorfor skal en arbejdsgiver ansætte dig fremfor alle andre jobsøgende? Hvad kan du tilføre virksomheden som kan gavne dem i fremtiden?
Her er nogle tips til hvordan du kan identificere dine unikke kvaliteter:
 
Hvilke er dine specifikke færdigheder?
Forsøg at se dig selv ud fra dine kollegers eller din chefs perspektiv. Hvad tror du at de ville remse op som netop dine bedste kvaliteter og fordele? Hvorfor ikke spørge dem? Det kan meget vel være at deres opfattelse af hvad du er bedst til og hvad netop du kan tilføre virksomheden afviger fra det du selv tror.
 
Hvad kan du bidrage med?
Det er vigtigt at huske at arbejdsgiverne ikke bare leder efter færdigheder! De leder i høj grad efter løsninger. Hvordan kan du være løsningen på en virksomheds eventuelle problem eller hvordan kan du bidrage til at forbedre virksomheden? Måske er du netop den der bidrager med lønsomme idéer og rutiner.
 
Nævn dine færdigheder – konkretisér!
Selvfølgelig kan du pointere at gennem at ansætte dig kan virksomheden for eksempel forbedre deres kundekreds, men det skriver alle, det er ikke unikt. På den måde skiller du dig ikke ud fra mængden! Du må give eksempler, fortælle om et konkret tilfælde hvor du eksempelvis kom med et forslag der genererede profit til din daværende arbejdsgiver. Skriver du at du er en fremragende sælger, fortæl da om et specifikt salg du har sikret. Oprems ikke blot dine unikke kvaliteter, sælg dem ved at demonstrere din erfaring of dine successer. På den måde kan arbejdsgiveren se at du har belæg for det du påstår og de kan tjene på at ansætte dig.  

Back to top