Skip to main content

Hvilken er den værste fejl du kan gøre i et CV?

Hvilken er den værste fejl du kan gøre i et CV?
Form to

Hvilken er den værste fejl du kan gøre, når det kommer til dit CV?

At ikke målrette det mod den type af job du søger er en stor fejl. At udelade nøgleord som en scanner kan fange op er heller ikke godt. Det er at liste dine erfaringer på en måde der ikke interesserer din læser også.

Men den værste fejl du kan gøre i det CV er simpelthen dette: at være sjusket.

En stavefejl. At ikke udelade information der kan blive brugt til at diskriminere mod dig. At sende det i det forkerte format. Små sjuskede ting kan hurtigt blive til noget stort. De kan få dit CV til at blive smidt over i en ”ring ikke os, vi ringer dig” bunke på et øjeblik. Så her er tre tip som gør at du kan undgå dette.

Tip 1. Stol ikke helt på stavekontrolfunktionen, når du korrekturlæser
Tror du at dit tekstbehandlingsprogram vil rette alle fejl i dit CV? Min kunne ikke klare at jeg kom til at skrive ”vil til at rette alle fejl” i den forrige sætning. Så vær opmærksom på, at din computer ikke altid er så god til korrekturlæsning.

Hvad kan du gøre i stedet for? Se hvis du kan få andre til at gennemgå dit CV og fange fejlene. Jo flere, der læser dit CV, jo flere kan fange hvad du – og din dyre tekstbehandler – ikke fangede.

Tip 2. Skræddersy din tekst til det job du ansøger
Generelle CV’er er 25 øre dusinet. Du kan måske komme af sted med at bruge et ”one size fits all” CV for lavere lønnede job som kassemedarbejder eller lagermedarbejder, men for et højt aflønnet job forventer arbejdsgiveren at du skal bruge lidt mere tid på dit CV.
Prøv at matche de krav der er listede i den jobannonce du ansøger. Og skab en dynamisk sammenfatning på første side af dit CV.

Tip 3. Send det i det rigtige format


I vores tid af elektroniske jobannoncer og ansøgninger via e-mail eller online formular, gæt ikke hvilket format arbejdsgiveren foretrækker. Følg instrukserne i jobannoncen nøje. Hvis du sender dit CV til en arbejdsgiver via e-mail, indsæt dit CV som en oversigt i e-mailens brødtekst; og så tilføjer du en pæn version med god layout og fine fonter, hvis de vil vise det frem for andre ansatte.

Back to top