Skip to main content

Hvordan kan bonus og personalegoder øge min indkomst?

Hvordan kan bonus og personalegoder øge min indkomst?

Mange virksomhedsledere anser at den mest effektive måde at engagere sit personale og gøre dem mere tilfredse er at tilbyde dem højere løn. En del forskellige undersøgelser viser dog, at højere løn faktiskt kan have modsat effekt. Det er snarere kombinationen af bonus og forskellige personalegoder, der påvirker vores trivsel og engagement på arbejdet.

Arbejdsgivere undervurderer ofte værdien af personalegoder ved lønforhandlingen. Hvis dine lønningsdiskussioner ikke går så godt, kan det være smart at prøve at forhandle sig til forskellige personalegoder, der koster arbejsgiveren meget lidt, men som kan være meget værd for dig.

Hvilke personalegoder findes der så, og hvor meget er de virkelig værd?

● Provision
Kan være en meget god opmuntring til at arbejde hårdere og måske lidt længere dage. Der er ikke mange arbejdsgivere der har noget imod at betale sine ansatte mere hvis de fortjener det og genererer større kundeaftaler eller lignende til virksomheden.

● Aktieoptioner eller overskudsdeling
En bonus som deles ud til de ansatte og hvis værdi baseres på virksomhedens fremgange. Dette tilbydes ofte til chefer som et værktøj til at motivere dem.

● Betalt ferie eller betalt sygefravær
Udover de betalte feriedage som er et minimum, kan du prøve at forhandle dig til et ekstra dage. Omkostningen for arbejdsgiveren er forholdvis lille og til gengæld får han en udhvilet og gladere medarbejder.

● Uddannelsestilskud
Hvis du vil forbedre dine kundskaber eller lære dig noget nyt, behøver det ikke altid betyde at du bliver nødt til at stoppe med at arbejde for at studere på heltid. Mange arbejdsgivere ser en ansat som har vilje til at udvikle sig som en tilgang for virksomheden. En tilgang de godt kan tænke sig at sponsorere.

● Forsikringer
At ulykken er ude er det sidste man vil tænke på, men den forsikringsbeskyttelse som arbejdsgiveren kan tilbyde er et vigtig aspekt at huskepå for både dig og din eventuelle familie.

● Pension
Selvom pensionen måske ligger langt ude i fremtiden, er det vigtigt at sætte sig ind i om arbejdsgiveren tilbyder tillægspension. Undersøg om der er mulighed for at afstå en del af lønnen for din fremtidige pension pension.

● Firmabil
Tilbydes ofte ansatte som tilbringer en stor del af sin arbejdstid ude på vejene. En firmabil kan spare virksomheden penge når det kommer til rejseomkostninger og give dig chansen for at bruge bilen privat.

● Flekstid
At have mulighed for at arbejde flekstid kan være en enorm fordel. Du har måske børn, der skal hentes og afleveres eller så vil du undgå den værste myldretid. Uanset årsag så kan det være skønt at kunne arbejde når det passer dig bedst.

● Mulighed at arbejde hjemmefra
Hvis du arbejder hjemmefra betyder det at du kan få tilgang til en computer, telefon og andet teknisk udstyr, du behøver for at få dit hjemmemiljø til at fungere som arbejdsmiljø. Det kan også indebære at du bruger disse ting privat.

● Træningstilskud
Træning ligger virkelig i tiden og de langt de fleste virksomheder tilbyder allerede sine ansatte n elelr anden form af træningstilskud. Hvis din virksomhed ikke gør det er det ikke svært at finde gode argumenter frem, som burde kunne overbevise arbejdsgiveren om fordelene. Tænk bare på, hvor meget mere effektive personalet skulle være på arbejdet hvis den fysiske form var tiptop!

● Rengøringhjælp etc.
Det er ikke helt usædvanligt at arbejdsgivere har forskellige former af goder, som f.eks. rengøringhjælp, børnepasning og andre tjenester som kan gøre din hverdag lidt lettere.

● Firmabetalt frokost
Mange arbejdsgivere tilbyder tilskud til frokost, enten i form af en intern kantine eller frokostkuponger.

● Arbejdstøj
Udover traditionellt arbejdstøj eller uniformer kan en del arbejdsgivere også tilbyde andre typer af tøj med virksomhedens logo, som også kan bruges i fritiden, til gode priser.

● Rabatter
I mange virksomheder kan de ansatte købe virksomhedens egne produkter til nedsatte priser, hvilket nogen gange betyder store besparelser.


Back to top