Skip to main content

Sådan klarer du et telefoninterview

Sådan klarer du et telefoninterview

Sådan klarer du et telefoninterview


Tips til telefoninterviewet

  • Tro ikke at du ikke skal forberede dig til et telefoninterview
  • Hav en notatblok klar så du kan samle de vigtigste punkter
  • Lad dig ikke interviewe i pyjamas!

Stadig flere arbejdsgivere begynder at gøre brug af telefoninterviews i starten af rekrutteringsprocessen. Telefoninterviews indebærer at både du og virksomheden relativt hurtigt kan afgøre, om der eksisterer en gensidig interesse. Det betyder at du kan søge job uanset hvilken by du befinder dig i, og for arbejdsgiveren er det en metode til at lave den første screening af de interessante kandidater. Et telefoninterview kan vare mellem 15-50 minutter.

Nu eller aldrig
Tag interviewet alvorligt – det har samme vægt som et reelt møde. Det er via samtalen at chancerne for at få jobbet opstår, lige som det er muligt for dig at afgøre, om du vil have jobbet eller ej.

Forberedelse
Hvis det er muligt skal du forberede dig på samme måde som til en almindelig jobsamtale. Lav research på virksomheden og gå igennem de standardspørgsmål som du ved kan komme. Læn dig ikke tilbage bare fordi det er et telefoninterview.

De rigtige papirer foran dig
Sørg for at du har din ansøgning og dit CV foran dig. Der er stor sandsynlighed for, at arbejdsgiveren har de samme papirer liggende fremme og fører samtalen ud fra disse.

Notatblok
Hvis du har mulighed for at forberede dig inden telefoninterviewet, så skriv de erfaringer, kundskaber, styrker eller specielle interesser ned som du vil formidle til arbejdsgiveren. Sørg får at du får krydset dem alle af under interviewet. Hvis du ikke har fået sagt noget om alle, så brug dem som svar på den sædvanlige afsluttende kommentar ”Har du ellers noget?”.

Teknikkens undere
Hvis samtalen skal ske via din mobiltelefon, så sørg for at batteriet er opladet. Hvis du bliver ’overrasket’ af et telefoninterview, så bed om at blive ringet op på en anden telefon, så du ikke midt under interviewet skal være nervøs for, at samtalen når som helst kan afbrydes eller at I forstyrres af lyde i baggrunden.

Stå op og klæd dig på
Bliv ikke interviewet i pyjamas. Rent psykologisk er det bedre at du klæder dig på, så du er mentalt forberedt på den vigtige situation. På samme vis kan det også virke godt, at stå eller sidde ordentligt op.


Back to top