Skip to main content

Sid ikke bare og vent – følg op på din ansøgning

Sid ikke bare og vent – følg op på din ansøgning

Sid ikke bare og vent – følg op på din ansøgning
Jennifer Hagberg & Malin Selin, Monster Worldwide Scandinavia

Når du har sendt ansøgningen
At søge job kan føles som en evig venten. Først skal du efter at du har sendt ansøgningen, vente på en telefonopringning og efter et eventuelt interview, skal du igen vente. Men du behøver ikke læne dig tilbage.

Når du har sendt ansøgningen:

 • Det er godt at vise interesse ved at ringe, men vent et par dage efter sidste ansøgningsfrist inden du kontakter virksomheden.
 • Henvend dig til den som står som kontaktperson i jobopslaget og har taget imod din ansøgning. Spørg altid først om du forstyrrer, inden du går videre med samtalen.
 • Sørg for, at du har konkrete spørgsmål til jobbet og rekrutteringsprocessen, ellers føler rekruttøren, at du bare fisker efter ekstra opmærksomhed.
 • Hvis virksomheden allerede på dette tidspunkt tilkendegiver, at din ansøgning ikke er interessant, skal du huske at spørge hvorfor. Mangler du vigtig erfaring eller uddannelse? Eller havde ansøgningen og CV ganske enkelt for mange huller?

Kommer du til samtale findes der en række ting, som du kan foretage dig, så du slipper for at sidde og trille tommelfingre i ængstelig venten på virksomhedens næste initiativ

Inden samtalen afsluttes

 • Få klargjort hvad næste skridt er. Er det dig som skal kontakte arbejdsgiveren eller kontakter de dig?

Sørg for at få en dato eller en uge, hvor du senest vil høre fra virksomheden. Hvis du ikke har fået oplysninger til den tid, kan du kontakte dem.

 • Gå igennem de spørgsmål som var svære og de svar du ikke selv var helt tilfreds med. List de nye ’rigtige’ svar så de sidder fast til næste samtale.
 • Spørg dig selv om du ønsker jobbet? Har du flere spørgsmål til arbejdsgiveren inden du kan tage en beslutning?
 • Var der noget du glemte at fortælle under samtalen? Hvis det er noget vigtigt, som kan øge dine chancer for at få jobbet, bør du hurtigst muligt kontakte rekruttøren og fortælle dette. Men undlad at tage kontakt hvis det kan opfattes som klicheer eller opremsninger.
 • Vurder dit indtryk af arbejdsopgaverne og virksomheden. Var der noget nyt om jobbet eller virksomheden, som gør at du er mere interesseret nu? Hvis det føles ærligt og oprigtigt , kan du maile rekruttøren og fortælle om det. Eller du kan vente med at bringe det op, til næste gang I mødes.
 • Du bør helt bestemt ringe efter den dag, I aftalte rekruttøren skulle give lyd fra sig. Hvor i ansøgningsprocessen befinder de sig?
 • Når du kontakter arbejdsgiveren skal du omhyggeligt præsentere dig selv. Hvis du ikke får fat på kontaktpersonen, skal du sørge for, at dit navn bliver noteret ned. At gøre dit navn og din interesse for jobbet klart, kan påvirke ansættelsesprocessen til din fordel.
 • Hvis du får afslag, bør du altid kontakte arbejdsgiveren for at få begrundelsen. Spørg også efter hvilke kompetencer personen, som har fået jobbet, har. Måske har du brug for mere uddannelse eller større erfaring, før du kan få en lignende stilling?
 • I andre lande kan det være almindeligt at sende et skriftlig tak for samtalen. I Danmark er det mere usædvanligt, men hvis det føles naturligt, kan du sende en mail, hvor du uden at være pågående takker for mødet og forklarer, at du er interesseret i jobbet.

Back to top