Skip to main content

Tag ansvar for din egen karriere

Tag ansvar for din egen karriere

Tag ansvar for din egen karriere

1. Fokuser på resultaterne. Når du skal sælge dig selv, er det resultaterne der tæller. Derfor er det en god idé at fokusere på resultaterne i dit daglige arbejde. Det er også en god idé at skrive de ting ned, som du har opnået.

2. Din chef har ikke ansvaret for din karriere. Det har du. Hvis du tror, at den virksomhed, du arbejder for, vil tage vare på din karriere, bliver du skuffet. Virksomhederne vil ofte gerne hjælpe dig på vej, men i sidste ende er det dit eget ansvar, at du opnår de ting i livet, du ønsker dig.

3. Menneskelige færdigheder er lige så vigtige som tekniske færdigheder. Selvom du har et job, der kræver teknisk snilde, skal du stadig omgås og arbejde sammen med andre mennesker. Derfor er det vigtigt også at have en vis portion menneskelige færdigheder med sig i bagagen, hvis du skal overleve på arbejdsmarkedet.

4. Sørg for at have andre ting i dit liv end din karriere. Hvis din karriere er hele dit liv, er du sårbar. Du risikerer at brænde ud, og det er aldrig let at sælge sig selv, hvis du ikke føler dig 100 procent ovenpå.

5. Lad være med at undskylde dig selv, når noget ikke går som planlagt. Tag imod de udfordringer, der viser sig på din vej. Lad være med at undskylde dig selv, hvis noget ikke går som planlagt. Lær i stedet af dine fejltagelser og forsøg at løse opgaven bedre næste gang ud fra de ting, du har lært.

Kilde: Careerplanning.com


Back to top