Skip to main content

Undgå CV-klichéerne

Undgå CV-klichéerne

Dit CV er din egen personlige annonce, der giver køberne (arbejdsgiverne) en chance for at se, hvad du er for en person. Derfor er udformningen af dit cv meget vigtig.

Desværre er det blevet mere og mere almindeligt at bruge nogle bestemte ofte gentagede udtryk i håb om at skille sig ud fra mængden. I stedet bliver effekten den modsatte. Rekrutteringspersonalet bliver i stedet immune over for visse overbenyttede fraser. Her er nogle almindelige klichéer og nogle forslag til, hvad du kan sige i stedet:

"Holdspiller" - da det ikke er særlig sandsynligt, at nogen vil hævde det modsatte, er denne type kommentar meningsløs. Den mest effektive måde, du kan belyse dette for din fremtidige arbejdsgiver, er i stedet at vise dine færdigheder ved hjælp af et eksempel fra virkeligheden. For eksempel: Har du arbejdet sammen med et team om at opnå et bestemt mål? Hvilken rolle havde du?

"Projektlederkompetence" - du er en organiseret type, og det er blot en smart måde at sige det på. Fortæl i stedet, hvad du faktisk har gjort - organiseret en messe? Ledet lanceringen af et nyt produkt?

"Resultatorienteret" - selvfølgelig er du det! Arbejdsgiveren søger jo efter personer, der kan tjene deres investeringer ind, og det ville ikke være godt at hævde, at man ikke var resultatorienteret. Demonstrér i stedet, hvordan du kan løse virksomhedens eventuelle problemer og overbyde deres resultater. Er det i et tidligere job lykkedes dig at spare penge for firmaet? Forøgede du salget? Opnåede du dine mål på trods af svære tider?

"Ansvarlig for" - alle har ansvar for noget i deres job. Men det behøver jo ikke betyde, at du er en person, der tager ansvar. Fortæl i stedet, om du har påtaget dig opgaver uden for dit eget ansvarsområde. Måske har du uddannet andre eller introduceret nye løsninger?

Det, som det handler om, er at "fortælle en historie" - en historie om din karriere, der svarer til rekrutteringsmedarbejderens mest magtpåliggende spørgsmål: "Hvad kan denne person gøre for vores virksomhed?". Ved at benytte dig af eksempler fra din fortid vil du skaffe dig en stærk position og udmærke dig i forhold til andre ansøgere. Så - skip jargonen og vær personlig.Back to top